In 6 maanden door Peru, Bolivia en Ecuador

Ons reisverslag

Tijdens onze reis hielden we online een reisdagboek bij. Hierin lees je wat we mee hebben gemaakt.

Must see: onze Top 10

Welke plaatsen in Peru, Bolivia en Ecuador mag je echt niet missen? Wij zetten ze op een rijtje.

Ga ook hierheen!

Alle hotspots van het land ga je natuurlijk bezoeken. Maar welke plaatsen zijn minstens zo bijzonder?

Een onvergetelijk avontuur!

In 2000 vertrokken wij voor een backpackreis van vier maanden door Peru, Bolivia en Ecuador. Drie landen die gemeen hebben dat ze allemaal een deel van de schitterende Andes op hun grondgebied hebben en een deel van het Amazonewoud. Als je er doorheen reist, merk je dat de landen onderling toch flink verschillen.

Zo heeft Bolivia ons hart gestolen, omdat het land nog zo puur is. Vooral het zuiden van Bolivia is een prachtig, maar weinig bereisd gebied. In Peru zijn de sporen van de Inca-cultuur nog overal terug te vinden. Erg interessant en mystiek. Ecuador is makkelijker bereisbaar en de verscheidenheid in landschappen volgen elkaar in recordtempo op. Zo kun je in een dag van het strand, via droogwoud, door de Andes, naar de regenwouden reizen.

Vier maanden op reis? Het werden uiteindelijk zes maanden. Deze landen hebben 'te veel' te bieden!


Onze route

Door niet te gehaast te reizen, hebben we Peru, Bolivia en Ecuador écht leren kennen. Ga je zelf ook? Neem dan vooral de tijd en plan niet te krap. Hiernaast zie je de route die wij hebben afgelegd.

We zijn gestart in Lima (Peru) en reisden vervolgens via Cuzco in het oosten naar Bolivia. Na een ronde met de klok mee keerden we terug in Peru. Daar reisden we noordelijk door naar Ecuador. Om daar ons avontuur af te sluiten.Peru & Bolivia reizen

Lees ons reisverslag!

Peru: Lima naar Cuzco

Ons avontuur startte in Lima. Van hieruit vertrokken we zuidelijk langs de kust richting de kustplaats Pisco. Vervolgens kruisten we de Andes in Oostelijk richting met tussenstops in Ayacucho en Andahuaylas. Einddoel: Cuzco met in de buurt de wereldberoemde Incastad Machu Picchu.

Onze avonturen in Peru

 

Bolivia

We verlieten Peru via Puno en kwamen vervolgens aan in het Boliviaanse Copacabana. Van daaruit reisden we door naar hoofdstad La Paz. Na een uitstapje naar jungleplaatsje Coroico, maakten we met de klok mee een ronde door Bolivia. Cochabamba, Sucre, Santa Cruz en vervolgens in het zuiden langs Yacuiba, Tarija en Tupiza. Via de zoutmeren bij Uyuni en de zilvermijnen van Potosi arriveerden we weer in La Paz.

Onze avonturen in Bolivia


Peru: Arequipa, Huaraz, Amazone

Onze eerste halte bij terugkomst in Peru was de zuidelijke stad Arequipa. Vanuit daar vertrokken we naar Nazca voor een bezoek aan de mysterieuze Nazca-lines. Vervolgens reisden we via Lima de binnenlanden in richting het Amazonewoud. Tingo Maria, Pucallpa en vervolgens vier dagen op een vrachtboot naar Iquitos. Daarna terug naar de Andes (Huaraz) en in noordelijk richting door naar Cajamarca.

Onze avonturen in Peru

Ecuador

Het laatst bezochte land: Ecuador. De eerste plaats was het studentenstadje Cuenca, van waaruit we doorreisden naar Baños en jungleplaatsje Tena. Vervolgens weer terug naar het zuidelijker gelegen plaatsje Cuenca. Van daaruit reisden we naar de kust. Eerst naar het eiland Isla Jambeli en daarna naar Puerto Lopez. We sloten onze reis af in hoofdstad Quito, na een kort strandvakantie in Atacames.

Onze avonturen in PeruWat moet je gezien hebben? Onze Top 10.

Peru, Bolivia en Ecuador hebben zo hun plaatsen die je niet mag overslaan. In onze Standaard Top 10 staan ze op een rijtje.

1. Machu Picchu (Peru)

Deze mysterieuze oude Inca hoofdstad is zeker het bezoeken waard. Machu Picchu is tevens het eindpunt van een van de bekendste wandelroutes ter wereld: de Inca-trail. (Machu Picchu in ons reisverslag)

2. Cuzco (Peru)

Het toeristische stadje Cuzco is een zeer veelzijdig. Cuzco is gelegen in de 'Sacred Valley' waarin een groot aantal Inca ruïnes te vinden zijn. Maar ook in de stad zelf zijn nog her en der sporen te vinden van dit oude Andes-volk. (Cuzco in ons reisverslag)

3. Tena of andere jungle-plaats (Ecuador)

Aan de oostkant van de Andes kun je zowel in Peru, Bolivia en Ecuador de jungle bezoeken. In Tena (Ecuador) kun je voor een goede prijs/kwaliteit verhouding het oerwoud in met de touragency Amarongachi Tours. (Tena in ons reisverslag)

4. Isla de la Plata bij Puerto Lopez / Galapagos Eilanden (Ecuador)

Klein budget? Bezoek het eiland Isla de la Plata voor de kust van Ecuador bij Puerto Lopez. (Erg) groot budget? Neem de boot naar de Galapagos Eilanden. (Isla de la Plata in ons reisverslag)

5. Floating Islands (Peru)

Het Uros volk leeft op drijvende eilanden van riet in het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld, Lago Titicaca. Ze zijn te bezoeken vanaf Puno, vlakbij de grens met Bolivia. (De floating islands in ons reisverslag)

6. Zoutmeren bij Uyuni (Bolivia)

Vanaf Uyuni in Bolivia kun je een meerdaagse tocht maken over de uitgestrekte zoutvlaktes. Erg bijzonder is het koraal'eiland' Isla de Pescadores met zijn metershoge cactussen. (Zoutmeren bij Uyuni in ons reisverslag)

7. Nationaal Park Cajas bij Cuenca (Ecuador)

Dit sprookjesachtige duizendmerenlandschap lijkt weggelopen uit een prent van Anton Pieck. Door de heuvels loop je van meer naar meer. (Nationaal Park Cajas in ons reisverslag)

8. Huaraz (Peru)

Deze plaats in de Peruaanse Andes is omringd door kilometers hoge bergen. Huaraz is de ideale uitvalbasis voor (meerdaagse) trektochten naar bijvoorbeeld Lago Churup. (Huaraz in ons reisverslag)

9. Zilvermijnen bij Potosi (Bolivia)

In de Cerro Rico (rijke berg) wordt door mijnwerkers onder erbarmelijke omstandigheden zilver en mineralen gewonnen. Je kunt de mijnen bezoeken en deze mannen helpen aan wat dynamiet en coca-bladeren. (De zilvermijnen in ons reisverslag)

10. Nazca Lines (Peru)

Vanuit een vliegtuigje krijg een mooi overzicht van deze mysterieuze, tientallen meters grote tekeningen. Waar zijn de tekeningen voor bedoeld en wie heeft ze gemaakt? Verschillende theorieën doen de ronde. (De Nazca lines in ons reisverslag)


Lonely Planet

Zeker ook niet missen? De Extra Top 10.

Wil je niet naar de geijkte plaatsen, maar ook andere bijzondere plaatsen in Peru, Bolivia en Ecuador zien? Je vindt ze hieronder in de 'Extra Top 10'.. Wij vonden dit heel bijzondere plaatsen tijdens onze reis

1. Tupiza (Bolivia)

Zijn de westerns opgenomen in Amerika? Als je in Tupiza bent geweest, weet je wel beter. Het indrukwekkende landschap is ontstaan door de eeuwigdurende erosie. Overal zie je bergen in alle kleuren, cactussen en her en der kom je ook nog een kudde lama's tegen. (Tupiza in ons reisverslag)

2. Baños (Ecuador)

Dit leuke plaatsje in de jungle is zeker het bezoeken waard. Doe er de moutainbike-downhill route langs de vele tientallen-metershoge watervallen en geniet van het roken van de actieve vulkaan Tungurahua. (Baños in ons reisverslag)

3. Ballestas Islands (Pisco, Peru)

Vaar met een speedboot rond de Ballestas Islands en geniet van de honderden zeeleeuwen, pinguins, pelikanen en andere zeevogels. Breng daarna een bezoek aan het Nationaal Park Paracas met z'n flamingo kolonie en prachtige klifkust. (Ballestas Islands in ons reisverslag)

4. Coroico (Bolivia)

De weg van La Paz naar dit dorpje in de jungle (Yungas) is officieel de gevaarlijkste en zeker de mooiste weg ter wereld. Durf je het aan? (Coroico in ons reisverslag)

5. Boottocht over de Amazone (Peru)

Vaar als passagier mee op een van de vrachtboten van Pucallapa naar de junglestad Iquitos. De reis duurt ongeveer drie dagen. Elke dag vertrekt er een boot, maar de vraag is welke. Volgens eigen zeggen vetrekken ze allemaal 'de volgende dag'. (De boottocht over de Amazone in ons reisverslag)

6. Isla del Sol (Copacabana, Bolivia)

Neem een bootje naar het zuiden van dit eiland en loop in twee dagen naar het noorden. Tijdens je wandeling door het heuvellandschap van dit prachtige eiland heb je een mooi uitzicht over Lake Titicaca. (Copacabana in ons reisverslag)

7. Sandboarden in Huacachina (Peru)

Het snowboarden zat? Ga dan sandboarden op de zandduinen rond het piepkleine oase-plaatsje Huacachina midden in de Woestijn. (Sandboarden in Huacachina in ons reisverslag)

8. Vulkanenroute Quito-Latacunga (Ecuador)

Neem met helder weer de bus van Quito naar Latacunga en je ziet onderweg schitterende besneeuwde vulkanen. Een daarvan is de Cotopaxi, de hoogste actieve vulkaan ter wereld. (De vulkanenroute Quito-Latacunga in ons reisverslag)

9. Isla Jambeli (Ecuador)

Een prachtig tropisch eiland in een baai langs de kust bij Ecuador. Voor heerlijk rustig genieten en de meest prachtige zonsondergangen. (Isla Jambeli in ons reisverslag)

10. Atacames (Ecuador)

Lang op reis? Neem dan even een weekje vakantie in Atacames. Geniet er van een heerlijke cocktail bij een van de vele cocktailbars op het strand. (Atacames in ons reisverslag)


Koningaap - Peru
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!
Naar boven